Hem » Luftbefuktning

Luftbefuktning

Vi representerar en av världens ledande producenter och utvecklare av befuktningssystem. Varumärket Danfugt står för kvalitet och det finns lösningar och system för alla behov. Våra servicetekniker utbildas kontinuerligt och hjälper gärna till med både installation och underhåll.

I luften finns en viktig parameter som ofta underskattas eller förbises i många industrier och verksamheter, nämligen luftfuktigheten.

Inte bara under vintern när vi värmer upp lokaler utan även på sommaren kan luften i många fall vara varm och torr vilket skapar en alldeles för låg relativ fuktighet i produktions-och lagerlokaler.

Som ni kan ser i bilden nedan så får man i många fall samma problem om luften är för torr som när den är för fuktig.

I naturen regleras den relativa luftfuktigheten automatiskt som en del i det ekologiska systemet. Detta är inte fallet när det finns värmetillförsel från värmare eller maskiner där en högre temperatur innebär en minskad relativ fuktighet. Solljus från glaspartier påverkar också inomhusmiljön i en negativ riktning när temperaturen stiger och den relativa luftfuktigheten sjunker, i många fall lägre än 20%.

Porösa material såsom trä, papper, textilier mm spricker, och ändrar dimensioner och det förekommer mycket ofta problem med statisk elektricitet. I processer som använder vattenlösliga färger innebär en låg fuktighet försämrad kvalitet på den färdiga produkten och i många fall ett slöseri med råvaror.

För låg luftfuktighet betyder mer partiklar i luften, det torkar ut slemhinnorna som hos anställda kan resultera i fler fall av hals och lungsjukdomar, vilket i sin tur innebär större frånvaro.

För att lösa dessa problem erbjuder vi er individuella och kundanpassade lösningar.

Befuktning med vakuumdyser

Detta är ett lämpligt system för generell befuktning i lagerlokaler, produktion, teater eller liknande.

Drivs med hjälp av tryckluft och finns i olika storlekar.

Befuktning med frekvensdyser

Frekvensdyserna ger extremt små vattenpartiklar och är lämpligt att använda för direkt befuktning, för att dämpa damm eller i ventilationskanaler.

Drivs med hjälp av tryckluft och finns i olika storlekar

Högtrycksbefuktning

Högtrycksbefuktning är energisnålt och ger mycket fin vattendimma. Det lämpar sig för alla tänkbara applikationer

Drivs med en högtryckspump som finfördelar vattnet

Mer detaljerad information finner ni på DAN FUGT danfugt.com

 • Hitta till oss
 • ALMiG Sverige AB
  Teknikvägen 3
  245 34  STAFFANSTORP
  Tel: 040-59 20 90
 • ——————————-
 • Öppettider:
 • Vardagar: 7:00 – 16:30
 • Lunch 12-13
  Övr. tid ring vår jour.
 • Jour tel: 0706-25 50 09