Hem » Köpa kompressor

Köpa kompressor

Kompressorer används i nästintill varenda industri. Men varje industri har också sina särskilda behov. Det gör att det kan vara svårt att veta exakt vad som passar dig när du ska köpa en kompressor. Vi förklarar de olika typerna av kompressorer som vi på ALMiG Sverige erbjuder. En kompressor trycker ihop luft som sedan kan användas för att driva verktyg eller styra delar av större maskiner. Kompressorer har ett enormt användningsområde och används i allt från livsmedel och biltillverkning till frakt och tung industri. 

Vårt utbud av kompressorer

ALMiG har det mest omfattande utbudet på hela marknaden. Det är därför omöjligt att räkna upp alla våra kompressorer. Vi går istället igenom några av de vanligaste varianterna. 

Kolvkompressorer

En kolvkompressor fungerar ungefär som man själv hade försökt att trycka ihop luft. En kolv skjuts fram genom en cylinder och trycker helt enkelt ihop luften. På grund av sin enkla och underhållsvänliga design är kolvkompressorer robusta maskiner med lättillgängliga reservdelar och en lång livscykel.

Skruvkompressorer

Skruvkompressorer fungerar genom att två skruvar roterar mot varandra och trycker på så sätt ihop luften. De är kända för att vara energisnåla, särskilt våra modeller med energibesparande varvtalsreglering, och används med fördel om du vill minimera dina operativa kostnader. Tack vare vårt modulära system, så är cirka 80-90% av alla komponenter i våra skruvkompressorer likadana, och kan alltså lätt bytas ut och underhållas till låga kostnader.

Oljefria kompressorer

Inom vissa industrier, såsom livsmedels- och läkemedelsindustri, finns det strikta hygienkrav. Då krävs kompressorer som är oljefria så att inte några oljebaserade restprodukter ska råka hamna i slutprodukten. Dessutom är oljefria kompressorer självklart mer miljövänliga. 

Vi erbjuder fullständig service när man köper en kompressor av oss

Ofta har företag särskilda behov som inte tillfredsställs av de vanliga sorterna. Därför erbjuder vi på ALMiG Sverige särskilda lösningar som görs i dialog med dig som kund. Det kan till exempel vara marina kompressorer som ska klara av att vara till havs under lång tid eller kompressorer för tåg- och järnvägsindustrin.

Dessutom erbjuder vi en fullständig service för alla våra produkter under deras livsstid. Vi vet hur besvärligt det kan vara att jonglera leverantörer. Därför hjälper vi dig med leverans, installation, och service från början till slut. Vi har lagt särskild vikt vid att utveckla vår serviceverksamhet, så att du som kund alltid kan känna dig trygg. Om du är intresserad av att lära dig mer om vad vi på ALMiG Sverige kan erbjuda kan du kontakta oss här.

 • Hitta till oss
 • ALMiG Sverige AB
  Teknikvägen 3
  245 34  STAFFANSTORP
  Tel: 040-59 20 90
 • ——————————-
 • Öppettider:
 • Vardagar: 7:00 – 16:30
 • Lunch 12-13
  Övr. tid ring vår jour.
 • Jour tel: 0706-25 50 09